channels4_banner

Äventyrscykling

Njut av full rulle på stigen - få tips och tricks för att ta dig över stock och sten!
Friluftsfrämjandet i Kinda har byggt en egen teknikbana, Kinda Bike Park, med flera slingor med olika svårighetsgrad. Alla slingor utgår från en gemensam startpunkt och slutpunkt vilket gör det enkelt att växla mellan olika slingor. Alla typer av cyklar fungerar att köra med i parken.
Det finns ledare och funktionärer på plats. Träffen vänder sig till barn och unga med familjer, från cirka 7 år och uppåt och är ett samarrangemang med Friluftsfrämjandet i Kinda.

  • Plats: Kinda Bike Park, Rimforsa. Parken är belägen mellan förskolanBjörkliden och vattentornet i Rimforsa. Leta rätt på Friluftsfrämjandets skylt och följ stigen in till banan.
  • Dag/tid: Lördag den 16 juni. 10:00-15.00.
  • Kostnad: Projektet FRALLA - friluftsliv för alla bjuder på aktiviteten. Lunch och fika ingår.
  • Kontakt: Åsa Jonsson, e-post: asa.jonsson@astmaoallergiforbundet.se,  tel: 073–984 29 48
  • Anmälan: Till Åsa senast 3 juni. Ange allergier och specialkost och ev. övrigt som ledarna behöver känna till. För barn och unga finns det möjlighet att att låna cykel och/eller hjälm, meddela också om du behöver detta.

All information om aktiviteten hittar du på webben friluftsframjandet.se/fralla
och facebook @friluftslivforalla

 

FRALLA - friluftsliv för alla är en gemensam satsning av Astma och Allergiförbundet tillsammans med Friluftsfrämjandet, med stöd från Postkodlotteriet.
Syftet med FRALLA är att uppnå ökad kunskap om medicinska funktionsnedsättningar – som kan vara till nytta i framtida verksamhet för ett ökat deltagande
i friluftsaktiviteter.

FRALLA utvecklar fortbildningsmaterial till frilufslivets ledare och koncept för
dagläger för barn och unga med astma och allergi.