channels4_banner

Kulningskurs i fjällmiljö 21-23 maj 2020

Lär dig kula/kauka i skogen och på fjället. Ett perfekt sätt att träna lungor och samtidigt andas fjälluft och fria vidder.

Är du sugen att prova ett gammalt och kraftfullt sätt att använda rösten på? Kulning (eller kaukning som det heter i Jämtland) är en röstteknik som användes på fäbodarna för att locka på djuren och kommunicera över långa avstånd.

Nu erbjuder Södergården i samarbete med Studieförbundet Bilda en kurs i kulning och lockrop med Katarina Hallberg som kursledare. Katarina Hallberg är sångerska och kursledare med svensk folkmusik som specialitet. Hon är utbildad på musikhögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av att lära ut denna speciella sångteknik.

Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har provat förut. Vi kommer att lära oss kulningsmelodier, lockrop och även några vallvisor. Vi kommer även att bege oss ut i den vackra fjällmiljön för att prova våra nyvunna kunskaper och testa ekon.

Kursdagarna börjar med en skön och grundlig uppvärmning av kropp och röst, vi jobbar sedan utifrån var och ens unika förutsättningar. Kulning är inget konstigt och svårt, det handlar enbart om att våga hitta sin egen röst där den klingar som mest fritt och starkt.

Kulning är inte bara vacker musik och intressant kvinnohistoria, det är också ett sätt att utmana sig själv att våga höras och ta plats utöver det vanliga. Att upptäcka en ny styrka i sig själv kan bli ett steg i den personliga utvecklingen.

Intresseanmälan och mer information
Kontakta Eva Björklund på Södergården, 070-662 40 53 eller sodergarden@astmaoallergiforbundet.se