channels4_banner

Workshop & matlagning

Lär dig mer om allergivänlig friluftsmat.

Att laga god och bra mat som alla kan äta, stor som liten, kan vara en utmaning. Att också laga mat utomhus kräver sitt. I oktober finns två olika utbildningstillfällen för dig som vill lära dig mer om allergivänlig friluftsmat. Eric Tornblad – som bland annat skrivit böckerna Friluftskokboken, Torka mat, Fjällmat och Eldmat – berättar mer om allergivänlig mat och vad man ska tänka på gällande råvaror, metoder för matlagning, med mera. De skräddarsydda
recept på friluftsmat som han kommer att presentera är allergivänliga och dessutom anpassade även för friluftslivets yngre hjältar.

Plats Isaberg Mountain Resort, Hestra, Småland.

Workshop1 (90 min) Lördag 13 oktober, kl. 10.30–12.00. Grundläggande genomgång och tillagning av ett recept. Även om utbildningen är ganska kort så får deltagarna bra introduktion i ämnet. Kursmaterial i form av enklare häfte med recept och information ingår.

Workshop2 (180 min) Lördag 13 oktober, kl. 13.00–16.00. Grundläggande genomgång och tillagning av tre olika recept. Kursmaterial i form av enklare häfte med recept och information ingår.

Klädsel Workshop och matlagning sker utomhus = kläder efter väder.

Kostnad Projektet FRALLA – allergisäkra friluftsaktiviteter bjuder på aktiviteten.

Anmälan Åsa Jonsson, e-post: asa.jonsson@astmaoallergiforbundet.se, tel: 073–984 29 48. Anmälan sker tilll Åsa senast den 5 september. Uppge om du själv har kostallergier eller annat som behövs tas hänsyn till. Det är ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller.

FRALLA – friluftsliv för alla är en gemensam satsning av Astma och Allergiförbundet
tillsammans med Friluftsfrämjandet, med stöd från Postkodlotteriet.
Syftet är att bryta utanförskap, minska oro och stärka livskvalitet för barn och
ungdomar som har astma, allergi eller annan överkänslighet.
FRALLA utvecklar fortbildningsmaterial till friluftslivets ledare och koncept för
dagläger för barn och unga med astma och allergi. Mer information hittar du
på webben friluftsframjandet.se/fralla och facebook @friluftslivforalla.